Ziekenhuis MC IJsselmeerziekenhuizen failliet

De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk.

De ziekenhuizengroep vroeg deze week uitstel van betaling aan. De directe aanleiding voor het faillissement is dat de salarissen van het personeel niet meer kunnen worden betaald.

Bron:
https://nos.nl/artikel/2256308-ijsselmeerziekenhuizen-failliet-verklaard.html

Bedrijfsomvang volgens faillissementsverslag 
Werknemers (ten tijde van faillissement): 836
Omzet (voorlaatste boekjaar): 104.524.000,00 EUR

Activiteiten onderneming volgens faillissementsverslag 

MC IJsselmeerziekenhuizen heeft met haar vier locaties (het ziekenhuis in Lelystad (MC Zuiderzee) en de poliklinieken in Emmeloord, Dronten en op Urk) een belangrijke regionale zorgfunctie. MC Groep Facilitair Bedrijf en MC Groep Facilitaire Diensten verlenen facilitaire diensten aan onder andere het ziekenhuis. Cardiologie Kliniek Flevoland exploiteert een cardiologisch centrum dat cardiologische zorg biedt aan patiÎnten vanuit de locaties te Lelystad, Dronten en Emmeloord.

Oorzaak faillissement volgens faillissementsverslag

De curatoren zullen de oorzaken van de faillissementen onderzoeken en de uitkomsten van dit onderzoek zullen in een later openbaar verslag worden opgenomen. Voor een uitgebreide beschrijving van de verklaringen van het bestuur hieromtrent wordt verwezen naar 1.7 van bijlage 1.