Koekjesfabrikant Vegter Rolletjes failliet

De maker van Vegter’s Rolletjes en de Vegter’s Knijpertjes is failliet. Het koekje, dat vooral in het noorden en oosten van het land rondom oud en nieuw wordt gegeten, werd gemaakt door banketfabriek Jac. Vegter in Hoogezand.

Volgens de curator is het bedrijf niet failliet doordat de verkoop van de koekjes niet goed liep. Het heeft volgens hem meer te maken met producten die de rest van het jaar worden verkocht.

Meer op https://nos.nl/artikel/2218469-maker-van-vegter-s-rolletjes-is-failliet.html

Bedrijfsomvang
Werknemers (ten tijde van faillissement):  24
Omzet (voorlaatste boekjaar): : € 4.961.511,-

Activiteiten onderneming volgens faillissementsverslag Banketfabriek Jac. Vegter B.V.: Vervaardiging van koek, banket en bakkersartikelen, o.a. (on) gevulde en wafels en rolletjes Jac. Vegter Beheer B.V.: financiële holding

Oorzaak faillissement volgens faillissementsverslag

Banketfabriek Jac. Vegter B.V. is een familiebedrijf en heeft naamsbekendheid opgebouwd in het noorden en oosten van Nederland en Duitsland met de verkoop van Vegter rolletjes (ook wel Nieuwjaarsrolletjes genaamd). Het betreft een seizoensproduct waar in de decembermaand veel vraag naar is. In 2015 is besloten om het assortiment uit te breiden en een nieuwe lijn aan te schaffen voor de productie van chocoladewafeltjes. Dit product is minder seizoensgebonden en kan het gehele jaar door worden verkocht, zo was de gedachte. Voor de aanschaf van de nieuwe productielijn zijn Jac. Vegter Beheer B.V. en Banketfabriek Jac. Vegter B.V. aanzienlijke financieringsverplichtingen aangegaan. Vanwege tegenvallende marges en resultaten is het niet gelukt om tot een winstgevende exploitatie van de nieuwe productielijn te komen. Daarnaast werd men eind 2017 geconfronteerd met de beëindiging van het contract door een belangrijke Duits afnemer. De tegenvallende resultaten en voorzienbare liquiditeitsproblemen in 2018 hebben ertoe geleid dat de bank op 19 februari 2018 heeft besloten de krediet- en leasefaciliteiten te beÎindigen. Diezelfde dag is door Banketfabriek Jac. Vegter B.V. eigen aangifte van faillissement gedaan. Uiteindelijk heeft Jac. Vegter Beheer BV enkele weken later ook haar eigen faillissement aangevraagd.