Modeketen Men At Work failliet

Modeketen Men At Work is failliet verklaard. De surseance van betaling die de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch voor het weekend toekende heeft niet mogen baten.

Bedrijfsomvang
Werknemers (ten tijde van faillissement): 450
Omzet (voorlaatste boekjaar): € 20.288.743,00

Activiteiten onderneming volgens faillissementsverslag

Het exploiteren van een onderneming actief in de (multibrand) detailhandel in textiel. Meer specifiek in het (online) verkopen van kleding en modeartikelen van diverse A-merken en opkomende creatieve labels, onder de (winkel)naam ‘Men at Work’.

Oorzaak faillissement volgens faillissementsverslag
Als oorzaak van het faillissement is gewezen op de teruglopende verkoopresultaten. De kosten bleven de baten overtreffen, zodat voorzienbaar was dat MAW BV met het betalen van haar opeisbare schulden niet zou kunnen voortgaan en zij op 22 juni 2018 reeds surseance van betaling heeft aangevraagd onder benoeming van een bewindvoerder. De bewindvoerder en MAW BV hebben moeten concluderen dat een noodzakelijke herstructurering van MAW BV – al dan niet via een akkoord en/of externe financier – niet haalbaar is gebleken, zodat een faillissement onvermijdelijk is geworden. De curator heeft een en ander nog in onderzoek.