Kinderdagverblijf Pinokkio failliet

Kinderdagverblijf Pinokkio Pittelo, met dertien vestigingen in Assen en omgeving, is failliet. De 150 werknemers zijn dinsdagavond ingelicht, de ouders van de 1100 kinderen woensdagmorgen.

De kinderdagverblijven blijven voorlopig gewoon open en bieden dezelfde dienstverlening als voorheen, zo staat in een mail aan de ouders. Ook de Sinterklaasviering gaat gewoon door.

lees meer op http://www.dvhn.nl/drenthe/Kinderdagverblijf-Pinokkio-in-Assen-failliet-22702528.html

Bedrijfsomvang
Werknemers (ten tijde van faillissement): 150
Omzet (voorlaatste boekjaar): 4,6 mln

Oorzaak faillissement
Naar zeggen van de bestuurder van Pinokkio heeft de onderneming te maken gehad met diverse tegenvallers, waaronder concurrentie van scholen die zelf voor de opvang van de kinderen gingen zorgen. In dat kader zijn enkele voormalige locaties gesloten dan wel overgegaan naar de betreffende scholen. De curator zal nog onderzoek doen naar de oorzaken van het faillissement. Opvallend is dat de fiscus gedurende een relatief lange periode onbetaald is gebleven met als gevolg een schuld aan de fiscus van ruim € 800.000,00. Het is ook de fiscus geweest die het faillissement van K.D.V. Pinokkio Pittelo B.V. heeft aangevraagd. Vanwege de verwevenheid met de andere twee groepsvennootschappen is besloten ook het eigen faillissement van K.D.V. Pinokkio Kloosterveen B.V. en K.D.V. Pinokkio holding B.V. aan te vragen.